Greige, de perfecte basis!

10 juli 2014 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Greige interieur kleur

Greige, is dat een kleur? Het is geen grijs en geen beige maar een mengsel hiervan. Grijs met een vleugje bruin en beige wat warmte geeft in elk interieur! Het is een van mijn favorieten als basis in huis, vooral voor de muren of als basis van grote meubels in huis. Door de rustige en sfeer is het perfect te combineren in alle interieur-stijlen. 

greige taupe muren

Kleuren: Forel en Leem uit de verfwaaier van Histor

Kleur kiezen

Kleur kiezen is zo makkelijk nog niet. Om de perfecte kleur op de muren te kiezen, is de lichtinval in huis belangrijk voor het eindresultaat. Daardoor kan de kleur van een vriendin bij jou totaal anders uitpakken. Daglicht vanuit het noorden en oosten is koeler dan daglicht vanuit de zuid 0f westkant. Maar de kleur greige heeft meerdere varianten en is van bruinig tot een lichte paarse gloed te vinden. Ik geef een aantal mooie sfeerbeelden met de verfmerken erbij.

greige flexa relaxed australia

Flexa Couleur Locale – serie Australia

greige kleur blog

Muur kleur

De beste manier om te bekijken wat de beste kleur op jouw muren is doe je door de kleur te testen. Koop een kant en klare kleurtester of laat een proefpotje van de kleur mengen. Verf hiermee een groot stuk karton of behang zodat je kunt zien hoe de kleur overkomt. Greige kan te warm (roze, bruin) of te koel (grijs) ogen. Zo zie je de verschillen veel beter dan op een klein kleurstaaltje.

Een aantal merken hebben handgeschilderde kleurstalen op A-4 formaat, die helpen je ook om het effect beter te zien. Kijk bij verschillende momenten van de dag naar de kleur en hang de de grote staal eens op een andere muur. Zo voorkom je dat je alles weer moet overschilderen. 😉

greige muurverf

Urban Taupe is één van de greige tinten van Flexa met een warm uiterlijk

greige taupe pure&original

Pure & Original heeft een aantal prachtige, greige tinten in de collectie. Hier is de kleur: Ashes gebruikt.

greige pure&original

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste kleur voor je interieur? Meer tips vind je in de woonblog of vraag een kleuradvies aan.

Foto’s met dank aan: Flexa, Histor en Pure & Original

Blijven lezen?

6 reacties op Greige, de perfecte basis!

 • Nikita zegt:

  Wie kan mij zeggen welke kleur op de ena laatste foto te zien is?

 • Maison Belle zegt:

  Hallo Nikita, dat is de kleur Ashes van Pure & Original.
  Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

 • Michelle Van der jagt zegt:

  Ik heb urban taupe van flexa gekocht alleen bij mij neigt het naar paars hoe kan dit? Heb het op verschillende plekken geprobeerd mvg michelle

  En bij andere zie ik het wel mooie kleur via Google met de zelfde verf

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Michelle, het klopt dat Urban Taupe behoorlijk wat rood in de kleur heeft. Hierdoor kan het wat paars ogen. Op foto’s is de kleur altijd anders dan bij daglicht in je eigen woning. Je zou even bij de verfspeciaalzaak kunnen navragen of ze een taupe/ greige tint hebben met minder rood. Ik adviseer altijd om de kleur eerst bij daglicht te testen in je eigen woning. Dat kan je doen door dmv een proefpotje of een verftester een stuk karton te schilderen en die bij de wanden te houden. Dan zie je direct wat de kleur doet. Ik hoop dat je hier mee verder komt. Veel succes! Groet, Marije – Maison Belle

 • Nicole zegt:

  Hallo Marij
  Voor een accentwand zullen voor greige kiezen, de overige muren worden wit. Zou RAL 9010 hier een goede keuze zijn? Alle ramen zijn antracietgrijs. Verder zijn we geen fan van een strak, koel interieur, maar neigen meer naar modern, warm landelijk met toch wel ook industriële en scandinavische (zwarte) accenten.
  Graag een beetje advies ajb waarvoor nu al hartelijk dank!
  groet, Nicole

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Nicole, bedankt voor je bericht. Het kiezen van de juiste kleuren voor een woning is niet zo eenvoudig. Tijdens een kleuradvies ga ik altijd bij de klant zelf langs met grote kleurstalen om die bij de muren in de woning te houden. Zo bepalen we wat de gewenste sfeer geeft en weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt. Als je kleuradvies wenst, neem dan even contact met mij op via e-mail of telefoon. Wil je het zelf doen dan is het aan te raden om grote kleurstalen bij de verfzaak te halen of zelf te maken met proefpotjes en dat op een groot stuk karton te verven. Dan kan je goed zien hoe de kleuren in de ruimte overkomen.Bekijk dit bij verschillende momenten van de dag zodat je goed ziet of het de kleur is die je zoekt. Ik hoop dat je hier verder mee komt. Heel veel succes!
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *